Skip to main content
Terugkeerschroom en toch komen 17 oud-zorgmedewerkers terug in dienst.

‘Terugkeerschroom’ en toch keren 17 oud-zorgmedewerkers terug in dienst

Ook ons laatste traject gericht op het behouden en terugwinnen van goede zorgmedewerkers is succesvol verlopen. Door goed te luisteren naar wat er speelt bij de medewerkers én oud-medewerkers hebben we ervoor gezorgd dat minder medewerkers de organisatie hebben verlaten en dat er binnen 6 maanden 17 oud-medewerkers bij onze opdrachtgever zijn teruggekeerd.

De Porres-methode

We interviewen huidige medewerkers en oud-medewerkers die in de afgelopen 2 jaar zijn vertrokken. We vragen ze onder meer naar hun redenen om te blijven of te vertrekken. De resultaten van dit onderzoek zijn waardevol omdat ze inzicht geven in hoe we de huidige medewerkers langer tevreden kunnen houden en vertrokken medewerkers weer kunnen interesseren om terug te keren.

Terugkeerschroom overwinnen

Oud-medewerkers die in de basis positief terugkijken op hun voormalige werk, helpen we hen over hun terugkeerschroom heen en vragen of ze interesse hebben om terug te komen naar hun vorige werkgever. Van de 4.200 oud-medewerkers die we hebben geïnterviewd, heeft 28% spijt van hun vertrek. We brengen deze voormalige medewerkers in contact met hun vorige werkgever en plannen direct een gesprek voor hen in.

Goed resultaat

Bij ons laatste traject heeft onze aanpak binnen 6 maanden geleid tot de terugkeer van 17 oud-werknemers bij onze opdrachtgever. Een situatie waarbij zowel de zorginstelling als de teruggekeerde medewerkers zeer tevreden over zijn.

Ook profiteren van tevreden medewerkers?

Meer weten over onze aanpak en het terughalen van goed ingewerkte oud-zorgprofessionals?

Porres voert onderzoek uit naar de medewerkersreis: wat valt goed bij de huidige en oud-medewerkers en wat zien ze graag anders. Wij vertellen je graag in een online call van een half uur hoe we dat doen en wat je mag verwachten van zo’n onderzoek.

Ik heb interesse in zo’n presentatie >

Naar de andere berichten >