Skip to main content
28% van de oud-medewerkers heeft opzegspijt en keert graag terug naar de voormalig werkgever

Oud-medewerkers met ‘opzegspijt’ benaderen werkt

Oud-medewerkers willen graag terugkeren bij hun voormalig werkgever. Ze hebben alleen een klein beetje hulp nodig om die stap daadwerkelijk te maken. Dit blijkt uit de ruim 4.200 gesprekken die Porres gevoerd heeft met zorgprofessionals.

De Porres-aanpak

Op basis van de vele onderzoeken die we voor uiteenlopende zorgorganisaties hebben uitgevoerd hebben we geleerd dat met soms heel eenvoudige aanpassingen het huidige personeel langer aan boord blijft. En dat veel medewerkers de organisatie destijds hebben verlaten omdat die aanpassingen nog niet waren gedaan. Vaak doordat er onvoldoende naar ze is geluisterd.

Terugkeerschroom overwinnen

Op de nieuwe werkplek blijkt het gras niet altijd groener. Sterker nog, bijna 1 op de 3 oud-medewerkers zou graag terugkeren mits er naar hun wensen zou worden geluisterd. Vaak dezelfde wensen die ook de huidige medewerkers hebben. Wel is er bij veel oud-werknemers sprake van een barrière om te vragen of ze terug mogen keren. Een rol die ze graag aan ons overlaten. En met succes.

Ook profiteren van tevreden (oud-)medewerkers?

Porres voert onderzoek uit naar de medewerkersreis: wat valt goed bij de huidige en oud-medewerkers en wat zien ze graag anders. Wij vertellen je graag in een online call van een half uur hoe we dat doen en wat je mag verwachten van zo’n onderzoek.

Ik heb interesse in zo’n presentatie >

Naar de andere berichten >