Skip to main content
Weg uit de zorg ondanks dat het werk voldoening geeft. Medewerkers vertrekken niet voor het werk zelf, maar omdat ze niet gehoord worden.

De zorg verlaten ondanks een goed gevoel

Jarenlang was het verloop onder zorgmedewerkers relatief laag. Als men al op zoek ging naar een andere baan, dan was dat voor een belangrijk deel bij een andere zorgorganisatie. De laatste jaren zien we dit steeds meer verschuiven naar mensen die de zorg verlaten voor een andere bedrijfstak. (bron: CBS)

Veel onderzoek, weinig actie

Bijna dagelijks is er wel aandacht voor het personeelstekort in de zorg. En regelmatig verschijnen er onderzoeken over de oorzaken van het vertrek van vooral jonge zorgmedewerkers. Bekend zijn klachten over de hoge werkdruk, te veel administratie, te weinig doorgroeimogelijkheden en het gevoel niet gehoord te worden. Allemaal in algemene zin.

Persoonlijk onderzoek, direct actie

Porres doet geen algemeen onderzoek naar hoe zorgmedewerkers al dan niet waarderen, maar gaat persoonlijk met iedereen in gesprek. We luisteren, vragen door en proberen waar mogelijk direct te komen met oplossingen. Neem het voorbeeld dat zorgmedewerkers geen nachtdienst meer wilden draaien. Bleek het niet om de nachtdienst zelf te gaan, maar om de onveilige route die men moest afleggen tussen de parkeerplek en de nachtingang. Het creëren van enkele parkeerplekken voor de nachtmedewerkers bleek dé oplossing.

Voorkom dat medewerkers de organisatie verlaten

Onze persoonlijke aanpak in combinatie met een krachtig behoudsplan heeft al verschillende zorgorganisaties geholpen bij het oplossen van het personeelstekort. Door te achterhalen wat er daadwerkelijk speelt bij de medewerkers en hierop concreet in te spelen. Dat kan op verschillende niveaus.

Meer weten hoe wij te werk gaan en wat het oplevert?

Wij vertellen er graag meer over. Tijdens een persoonlijke kennismaking of een online call van 30 minuten.

Ik maak een afspraak >

Naar de overige berichten >